Срокът за участие в конкурса се удължава до 7-и февруари

Дъх на море
(ученик)

Тодор Маринов

Смолян, СПГТС, 11

Тодор Маринов
Аз много обичам да готвя и да правя интересни укра ... виж повечеси на ястията.
Обичам предизвикателствата.
Ще се радвам да участвам. виж по-малко
Дъх на море
941
Гласувай с

или

Порции: 1

Съставки

Пъстърва- полента- Млечен мус- трюфели- сос Холандез- Свежа салата

Пъстърва-
филетиране, почистване(запазваме опашката)
Олио, сол, черен пипер
Roast Umami
Бульон

Вода
Глава, перки, гръбнак
Сол
Roast Umami
Кюфтенца–от второто филе

Галета,сол
Японски Терияки сос
Citrus Fresh
Полента (Качамак)

Царевично брашно
Бульон–рибен
Масло, сол
Млечен мус

Краве сирене;
Топено сирене–натурално;
Цедено мляко;

Чипс от кожата на второто филе;

Сос Холандес + Citrus Fresh+Сол

Начин на приготвяне

Пъстърва- полента- Млечен мус- трюфели- сос Холандез- Свежа салата

Пъстървата се филетира, като се запазва опашката към едното филе. Изчиства се от костите, овкусява се с подправки олио,черен пипер,сол и Roast Umami. Навива се на руло, като опашката да е нагоре. Пече се на 170 градуса с вентилатор за 15–20 минути. Скаридата се запържва леко.
Приготвяне на бульон-към водата,главата,коста,сол и течната подправка Roast Umami се вари другото филе, като предварително сме отделили кожата.
Свареното филе се накъсва и овкусява с Японски Терияки сос, Citrus Fresh, сол и оформяме трюфели(топчета), панираме в брашно и пържим до златист цвят.
Полентата (качамакa) се приготвя, като към прецеденият и избистрен бульон след кипване прибавям царевичното брашно, маслото и сол. Бърка се до сгъстяване и получаване на еднородна смес.
Млечен мус- разбива се до гладка еднородна смес - краве сирене, топено сирене, цедено мляко.
Чипса от кожата на второто филе се пържи в маслена баня.
Капки от Сос Холандез
Добавя се смес от свежа салата.

Презентация

В чиния се поставя полентата, като върху нея рулото от пъстървата, чиста и скаридата. До полентата се поставя млечния мус и трюфелите. Добавят се капки сос Холандез и свежа салата.