Сотирана риба тон, маринована с терияки сос
(ученик)
Деница Георгиева
Враца, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, 12
Порции: 1
Съставки
Японски терияки сос
Риба тон
Терияки сос
Лорчестър сос
Мисо майонеза
Ферментирала бяла ряпа и червено цвекло
Мини яйчни белтъци
Прах от Пурпеннекел
Начин на приготвяне
Японски терияки сос
Мариноваме рибата тон със сосовете терияки и лорчестър.
След това я сотираме. Гарнираме я с мисо майонеза, ферментирали бяла ряпа и червено цвекло с естрагон и мед, мини яйчни белтъци и прах от Пурпеннекел.
Презентация
В основата на чинията слагаме прах от Пурпеннекел и върху него прибавяме сотираната риба тон. До нея шприцоваме мисо майонеза, ферментирала бяла ряпа и червено цвекло. Слагаме и мини белтъците.