Сотирана риба тон, маринована с терияки сос
(ученик)

Деница Георгиева

Враца, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, 12

Деница Георгиева
Казвам се Деница! На 18 години от град Враца. Посл... виж повечеедна година съм ученичка. Ходила съм на практики, както в чужбина, така и в България. виж по-малко
Сотирана риба тон, маринована с терияки сос
138

Порции: 1

Съставки

Японски терияки сос

Риба тон

Терияки сос

Лорчестър сос

Мисо майонеза 

Ферментирала бяла ряпа и червено цвекло 

Мини яйчни белтъци

Прах от Пурпеннекел

Начин на приготвяне

Японски терияки сос

Мариноваме рибата тон със сосовете терияки и лорчестър.

След това я сотираме. Гарнираме я с мисо майонеза, ферментирали бяла ряпа и червено цвекло с естрагон и мед, мини яйчни белтъци и прах от Пурпеннекел.

Презентация

В основата на чинията слагаме прах от Пурпеннекел и върху него прибавяме сотираната риба тон. До нея шприцоваме мисо майонеза, ферментирала бяла ряпа и червено цвекло. Слагаме и мини белтъците.