Експресни пилешки кълки с японски терияки сос със слама с картофени обелки
(ученик)

Иванина Василева

Враца, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, 12

Иванина Василева
На 18 години съм, ученичка съм в Професионална гим... виж повеченазия по търговия и ресторантьорство гр.Враца. Ходила съм на практика в чужбина като Италия и Унгария. виж по-малко
Експресни пилешки кълки с японски терияки сос със слама с  картофени обелки
99

Порции: 4

Съставки

Японски терияки сос

Пилешки долни бутчета 

терияки сос

пресен лук

бял сусам

обелки от картофи


Начин на приготвяне

Японски терияки сос

1. Ако работите с цели бутчета, разделете ги на кълка и подкълка. Подсушете с домакинска хартия месото нежно.

2. Изберете си тава, в която кълките да се побират без да се препокриват. Може да са плътно една до друга - даже така е най-добре. Пресипете си соса в купичка и се заредете с готварска четка.

3. Подредете бутчетата в тавата с кожата нагоре и с четката щедро намажете с терияки сос. Би трябвало да ви остане около 1/3 от него.

4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. След това извадете, намажете с останалия терияки сос и върнете обратно. Печете още 20 минути.

5. След изваждане веднага поръсете със семена бял сусам. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с нарязан косо пресен лук. Хапвайте докато е топло.

6. Обелките се нарезват на малки ивички и се пържат в мазнина до готовност.

Презентация

Оформяне на чинията 

Поставяне на сос