СЪРФ ЕНД ТЪРФ С МЛАДО ТЕЛЕШКО, СКАРИДИ, ПЪСТЪРВА И КРЕМ ОТ ТИКВА

Красимир Николов

Велико Търново, Асти ВТ

Красимир Николов
Участвам в състезанието най -вече заради моята дъщ... виж повечееря и любовта ми към кулинарията. От град Павликени съм , но живея в град Велико Търново и работя в най - добрия ресторант на града ни. виж по-малко
СЪРФ ЕНД ТЪРФ С МЛАДО ТЕЛЕШКО, СКАРИДИ, ПЪСТЪРВА И КРЕМ ОТ ТИКВА
278

Порции: 3

Съставки

Бонфиле от младо телешко Скариди Пъстърва Knorr течен телешки бульон Knorr течен бульон морски дарове

Тиква-0.300 гр.

Лимон-1 бр.

Краве масло-0.250гр.

Бренди-0.010гр.

Брашно-0.040гр.

Свежа мащерка-1 стрък

Свеж розмарин-1стрък

Сол-0.010гр.

Черен пипер-0.002гр.

Тел.бон филе-0.200гр.

Пъстърва -0.100 гр.

Скариди-0.250гр.

Тел.течен бульон Кнор-0.010 гр.

Теч.бульон морски дар-0.010гр.

Начин на приготвяне

Бонфиле от младо телешко Скариди Пъстърва Knorr течен телешки бульон Knorr течен бульон морски дарове

Телешкото бонфиле се почиства от ципите, овкусява се и се запечатва на предварително загрят тиган. Оставя се да почине.

 

Пъстърва

Пъстървата се филетира, като се почиства внимателно от кожата и костите. Овкусява се и се навива на спирала. Поръсва се с лимонови корички. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

Кожата на рибата се разрязва на ленти и се пече между листове кухненска хартия, върху които се поставя тежест.

 

Скариди

Скаридите се почистват, като опашките им не се отстраняват. Сотират се с масло и Knorr течен бульон морски дарове. Преди отстраняване от огъня се фламбират с бренди.

 

Крем от тиква

Тиквата се почиства и сварява. Пюрира се с краве масло и се минава през цедка, за да придобие кадифена текстура.

 

Сос

В тигана, в който е приготвено телешкото бонфиле, се добавя брашно, Knorr течен телешки бульон и свежа мащерка. Сосът се завършва с краве масло. 

Презентация

Поставяме компонентите в центъра на чинията, като започваме с крема от тиква, който се оформя като полукръг. Продължаваме с телешкото бонфиле, върху което се разполагат скаридите. Филето от пъстърва се навива около стрък свеж розмарин. Телешкото се полива се със соса. Завършва се с чипса от кожата на рибата.