СЪРФ ЕНД ТЪРФ С МЛАДО ТЕЛЕШКО, СКАРИДИ, ПЪСТЪРВА И КРЕМ ОТ ТИКВА
Красимир Николов
Велико Търново, Асти ВТ

Порции: 3
Съставки
Бонфиле от младо телешко Скариди Пъстърва Knorr течен телешки бульон Knorr течен бульон морски дарове
Тиква-0.300 гр.
Лимон-1 бр.
Краве масло-0.250гр.
Бренди-0.010гр.
Брашно-0.040гр.
Свежа мащерка-1 стрък
Свеж розмарин-1стрък
Сол-0.010гр.
Черен пипер-0.002гр.
Тел.бон филе-0.200гр.
Пъстърва -0.100 гр.
Скариди-0.250гр.
Тел.течен бульон Кнор-0.010 гр.
Теч.бульон морски дар-0.010гр.
Начин на приготвяне
Бонфиле от младо телешко Скариди Пъстърва Knorr течен телешки бульон Knorr течен бульон морски дарове
Телешкото бонфиле се почиства от ципите, овкусява се и се
запечатва на предварително загрят тиган. Оставя се да почине.
Пъстърва
Пъстървата се филетира, като се почиства внимателно от
кожата и костите. Овкусява се и се навива на спирала. Поръсва се с лимонови
корички. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Кожата на рибата се разрязва на ленти и се пече между
листове кухненска хартия, върху които се поставя тежест.
Скариди
Скаридите се почистват, като опашките им не се отстраняват.
Сотират се с масло и Knorr течен бульон морски дарове. Преди отстраняване от
огъня се фламбират с бренди.
Крем от тиква
Тиквата се почиства и сварява. Пюрира се с краве масло и се
минава през цедка, за да придобие кадифена текстура.
Сос
В тигана, в който е приготвено телешкото бонфиле, се добавя
брашно, Knorr течен телешки бульон и свежа мащерка. Сосът се завършва с краве
масло.
Презентация
Поставяме компонентите в центъра на чинията, като започваме
с крема от тиква, който се оформя като полукръг. Продължаваме с телешкото
бонфиле, върху което се разполагат скаридите. Филето от пъстърва се навива
около стрък свеж розмарин. Телешкото се полива се със соса. Завършва се с чипса
от кожата на рибата.