Вегетариански пълнени гъби
Станчо Станчев
Русе, ресторант

Порции: 3
Съставки
гъби
гъби-600гр.
яйца -2бр.
праз лук-200гр.
чедър-120гр.
готв.сметана -200мл.
течен зеленчуков бульон -20мл.
течен телешки бульон-30мл
зехтин -50мл.
сол-1гр.
черен пипер-1гр.
Начин на приготвяне
гъби
време за подготовка -20мин
време за готвене -15мин
Презентация
Почистете гъбите и им махнете пънчетата.
Запечете ги с малко зехтин от всички страни за кратко.
Нарежете праза на ситно и го запържете в същия тиган с малко мазнина и сол.
Чукнете вътре яйцата и разбъркайте. Овкусете ги с подправките.
Напълнете гъбките с тази плънка.
С обелките на праза се прави бульон ,към който се прибавя сметаната и телешкия бульон ,докато се редуцира и стане сос.
Нарежете чедъра на парченца и го наредете в чинии. Отгоре наредете гъбите,залейте ги със соса и ги поднесете по този начин.
Пълнените гъби са много подходящи за предястие.