Вегетариански пълнени гъби

Станчо Станчев

Русе, ресторант

Станчо Станчев
Вегетариански пълнени гъби
7

Порции: 3

Съставки

гъби

гъби-600гр.

яйца -2бр.

праз лук-200гр.

чедър-120гр.

готв.сметана -200мл.

течен зеленчуков бульон -20мл.

течен телешки бульон-30мл

зехтин -50мл.

сол-1гр.

черен пипер-1гр.

Начин на приготвяне

гъби

време за подготовка -20мин

време за готвене -15мин

Презентация

Почистете гъбите и им махнете пънчетата.

Запечете ги с малко зехтин от всички страни за кратко.

Нарежете праза на ситно и го запържете в същия тиган с малко мазнина и сол.

Чукнете вътре яйцата и разбъркайте. Овкусете ги с подправките.

Напълнете гъбките с тази плънка.

С обелките на праза се прави бульон ,към който се прибавя сметаната и телешкия бульон ,докато се редуцира и стане сос.

Нарежете чедъра на парченца и го наредете в чинии. Отгоре наредете гъбите,залейте ги със соса и ги поднесете по този начин.

Пълнените гъби са много подходящи за предястие.