Вегетариански кюфтенца с чеснова масала, усукан индийски хляб и сос от заквасена сметана

Рандийп Сайн

Варна, Create Culinary arts Institute Varna

Рандийп Сайн
Здравейте! Аз съм Рандийп от Индия. На 25 години с... виж повечеъм и съм студент специалност "Кулинарни изкуства и гастрономия" в Университета по Мениджмънт във Варна. Имам желание да участвам в това състезание, за да измеря своите умения! Надявам се също, че това ще ми помогне да развия. виж по-малко
Вегетариански кюфтенца с чеснова масала, усукан индийски хляб и сос от заквасена сметана
227

Порции: 3

Съставки

Грейви от лук и кашу


  • Sunflower oil    0.050 kg
  • Bay leaf      0.002 kg
  • Cinnamon    0.002 kg    
  • Green Cardamom      0.002kg 
  • Garlic 0.01 kg
  • Cumin  Seeds    0.005 kg
  • Garam Marsala      0.005kg            
  •  Black pepper          0.003 kg            
  • Salt           0.007 kg
  • Onions 0.25 kg
  • Sour cream 0.050 kg
  • Umami Unilever 0.003 kg

Кюфтенца от The Vegetarian burger no beef burger

  • Vegetarian Butcher Burger 0.210 kg 
  • Sunflower oil 0.03 kg
  • Salt 0.002 kg
  • Add to  the whole amount of onions and cashews

"Лача Парата" хляб

  • Flour type 500 0.15 kg
  • Water 0.1 kg
  • Sunflower oil 0.003 kg
  • Semolina 0.005 kg
  • Salt 0.002 kg
  • Sugar 0.004 kg
  • Coriander Chopped 0.05 kg
  • Garlic 0.003 kg

Сос от заквасена сметана

  • Sour cream 0.050 Kg
  • Red pepper clippings 0.005 Kg
  • Salt 0.003 KG
  • Black pepper 0.001 Kg

Хрупкав лук ''Бариста"

  • Shallots 0.02 Kg
  • Sunflower oil 0.120 Kg
  • Salt 0.001 Kg
  • Corn Starch 0.007 Kg

Начин на приготвяне

Грейви от лук и кашу

  • Поставете кашуто и лукът в тенджера покрийте с бульона приготвен от изрезките на всички зеленчуци за ястието за да имаме 0 отпадаци  и варете до омекване   (15-20 minutes). Прецедете и пасирайте като добавяте от бульона.
  • Заграйте олио в тиган и добавете всички подправки , след като ароматите се разнесат добавете пюрето гответе 10 минути на нисъки градуси и добавете сметана и сол на вкус .

Кюфтенца от The Vegetarian burger no beef burger

Запържваме до златисто кюфтенцата направени от бургера след като сме ги овусили със сол  и добавяме грейвито към тях 

"Лача Парата" хляб

  • Направете тесто от съставките , оформете топки от тестото и разточете на тънко 
  • Загрейте тиган на ниска до средна тепература 
  • Печете хляба в тигана докато в периферията си смени цвета си !

Сос от заквасена сметана

Смачкайте червения пипер и добавете заквасената сметана като накрая овкусим със сол и черен пипер 

Хрупкав лук ''Бариста"

  • Овалвайте лука в царевичното нишесте.
  • Нагрявате олиото и изпържвате лука до златисто.
  • Овкусявате със сол веднага след изпържване.

Презентация

Поставете кюфтенцата с грейви в средата на чинията, гарнирайте с хляба от една страна , соса от заквасена сметана от другата страна и гарнирайте кюфтенцата с пресни подправки, сухи листа сминдух, хрупкав лук и олио от червено чили !