Вегетариански кюфтенца с чеснова масала, усукан индийски хляб и сос от заквасена сметана
Рандийп Сайн
Варна, Create Culinary arts Institute Varna

Порции: 3
Съставки
Грейви от лук и кашу
- Sunflower oil 0.050 kg
- Bay leaf 0.002 kg
- Cinnamon 0.002 kg
- Green Cardamom 0.002kg
- Garlic 0.01 kg
- Cumin Seeds 0.005 kg
- Garam Marsala 0.005kg
- Black pepper 0.003 kg
- Salt 0.007 kg
- Onions 0.25 kg
- Sour cream 0.050 kg
- Umami Unilever 0.003 kg
Кюфтенца от The Vegetarian burger no beef burger
- Vegetarian Butcher Burger 0.210 kg
- Sunflower oil 0.03 kg
- Salt 0.002 kg
- Add to the whole amount of onions and cashews
"Лача Парата" хляб
- Flour type 500 0.15 kg
- Water 0.1 kg
- Sunflower oil 0.003 kg
- Semolina 0.005 kg
- Salt 0.002 kg
- Sugar 0.004 kg
- Coriander Chopped 0.05 kg
- Garlic 0.003 kg
Сос от заквасена сметана
- Sour cream 0.050 Kg
- Red pepper clippings 0.005 Kg
- Salt 0.003 KG
- Black pepper 0.001 Kg
Хрупкав лук ''Бариста"
- Shallots 0.02 Kg
- Sunflower oil 0.120 Kg
- Salt 0.001 Kg
- Corn Starch 0.007 Kg
Начин на приготвяне
Грейви от лук и кашу
- Поставете кашуто и лукът в тенджера покрийте с бульона приготвен от изрезките на всички зеленчуци за ястието за да имаме 0 отпадаци и варете до омекване (15-20 minutes). Прецедете и пасирайте като добавяте от бульона.
- Заграйте олио в тиган и добавете всички подправки , след като ароматите се разнесат добавете пюрето гответе 10 минути на нисъки градуси и добавете сметана и сол на вкус .
Кюфтенца от The Vegetarian burger no beef burger
"Лача Парата" хляб
- Направете тесто от съставките , оформете топки от тестото и разточете на тънко
- Загрейте тиган на ниска до средна тепература
- Печете хляба в тигана докато в периферията си смени цвета си !
Сос от заквасена сметана
Смачкайте червения пипер и добавете заквасената сметана като накрая овкусим със сол и черен пипер
Хрупкав лук ''Бариста"
- Овалвайте лука в царевичното нишесте.
- Нагрявате олиото и изпържвате лука до златисто.
- Овкусявате със сол веднага след изпържване.
Презентация
Поставете кюфтенцата с грейви в средата на чинията, гарнирайте с хляба от една страна , соса от заквасена сметана от другата страна и гарнирайте кюфтенцата с пресни подправки, сухи листа сминдух, хрупкав лук и олио от червено чили !