Брезирани пъдпъдъчи бутчета с крем от гулия и поширано бяло грозде

Брой порции: 1

Бутчета и филенца от пъдпъдък, бяло грозде и гулия

Съставки: кедрови ядки, броколи, бяло грозде, уиски, мед и анасон

Начин на приготвяне: Бутчетата от пъдпъдъци се мариноват в смес от бяло вино, боров мед, зехтин, Knorr Curry. Прилага се процеса брезиране. След, като се запечата от двете страни се залива с течност(използва се и маринатата). Добавя се Knorr пилешки бульон предварително разтворен. Задушава се. 5 минути преди пълната готовност се поставят кедровите ядки.Предварително овкусени с морска сол и смлян черен пипер пъдпъдъчи филенца се запечатват в зехтин. Добавя се уиски. Фламбират се. Едно от тях се завива в бутер тесто и се пече до пълна кулинарна готовност. За гланцирането му се използва жълтък разреден със сок от лайм.

Презентация

Рапсодия от брезирани пъдпъдъчи бутчета, фламбирани филенца и соте-аламинут от субпродукти, гарнирани с поширано бяло грозде, крем от гулия и поширано пъдпъдъчи яйце

613
Осман Осман Бургас

За мен готвенето е начин на живот.

ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“-Бургас

Клас: 12