Телешко филе с глзирана круша, мус от тиква, брюкселско зеле, горски гъби и боровинки, сос "Демиглас"

Брой порции: 1

Основна част

Съставки: телешко филе- 220 гр. Круша- 1/2 (75)гр. Спанак- 30 гр. Сушени манатарки- 10 гр. Брюкселско зеле- 40 гр. Провансалска подправка "Knorr"" сол- 1гр. черен пипер- 1гр.

Начин на приготвяне: Телешкото се овкусява, запечатва и се пече в конвектомат на 180 C за 10 мин. Брукселското зеле се сварява и се сотира с масло и сол. Сушената манатарка се накисва във вода за 15 мин. и сотира с масло и сол. Панчушката се сварява и сотира с масло и сол. Крушата се обелва и раделя на две. Използваме едната половина, пошираме я с коняк, захар и боровинки. Спанака се сотира оформя се на топче и се поставя в сърцевината на почшираната круша.

МУс от тиква

Съставки: Тиква- 100 гр. захар- 20 гр.

Начин на приготвяне: Тиквата се сварява и се пасира. претрива се през цедка за по финна консистенция.

Сос демиглас на "Knorr

Съставки: Сос Демиглас "Knorr""

Начин на приготвяне: Соса се вари 2 мин.

Презентация

Крушата се поставя в средата на чинията, зад нея се поставя линия от муса, слагаме стрък мащерка между двете, подреждаме гъбите, поливаме със соса и поставяме телешкото филе. Декорираме чинията.

561
Анчо Бакърджиев Велинград

Темпераментен,търсещ нови вкусове и все така влюбен в кулинарията!Е да кажем "Сърцето на кухнята"-е това съм Аз!

ПГИТ "Алеко Константинов"

Клас: 12 в спец. "Кетъринг"